Opinie o Nas
Wpisz szukaną frazę ✎ ...
Menu Menu
Konto Konto
Ulubione Ulubione
0
Koszyk
0
Koszyk
Wpisz szukaną frazę ✎ ...
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
Planowanie i ocena sposobu żywienia ćwiczenia cz.2
Ocena: 0
Kod EAN: 9788389184702
• PRODUKT DOSTĘPNY
Dostępność: 6 szt.

Cena za szt.

28,44 PLN
cena z 5% VAT
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas realizacji: 1-2 dni robocze
Koszt dostawy: od 9,99 PLN
Zapytaj o produkt
Opis produktu
Parametry Produktu
Opinie

Opis produktu

Zbiór ćwiczeń ,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia. Na końcu rozdziałów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach. Ćwiczenia ze względu na dużą objętość materiału, zostały podzielone na dwie części: Pierwsza część ćwiczeń obejmuje następujące tematy: składniki pokarmowe i ich źródła, wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka, przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka oraz normy żywienia. Druga część to ćwiczenia z planowania i oceny żywienia uwzgledniające pozostałe tematy: grupy żywności, zamienność produktów w grupach, zasady racjonalnego żywienia, zasady planowania jadłospisów, żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, ocena żywienia, wegetarianizm oraz alternatywne sposoby żywienia Ćwiczenia uczą zasad racjonalnego żywienia, zachęcają do oceny własnego sposobu odżywiania się i unikania niebezpieczeństw zdrowotnych jakimi są współczesne choroby cywilizacyjne.

Parametry

autor
Joanna Ewa Kowalska
format
Strony: 114, Format: 17x24 cm
wydanie
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Inni kupowali również:

Ciemna strona gastronomii
54,25 PLN

Ciemna strona gastronomii

• PRODUKT DOSTĘPNY
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Pracownia obsługi klientów. Kwalifikacja T.15
66,53 PLN

Pracownia obsługi klientów. Kwalifikacja T.15

• PRODUKT DOSTĘPNY
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Pracownia organizacji żywienia.Kwalifikacja T.15
66,53 PLN

Pracownia organizacji żywienia.Kwalifikacja T.15

• PRODUKT DOSTĘPNY
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Działalność gospodarcza w gastronomii REA - WSiP
63,90 PLN

Działalność gospodarcza w gastronomii REA - WSiP

• PRODUKT DOSTĘPNY
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Technologia gastron. z towarozn. cz.3 Procner WSiP
30,05 PLN

Technologia gastron. z towarozn. cz.3 Procner WSiP

• PRODUKT NIEDOSTĘPNY
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Zapytaj o produkt
→ Zostaw opinię!
Planowanie i ocena sposobu żywienia ćwiczenia cz.2
Twoja ocena:
Powiadom o dostępności
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl